Ontmoeting met loopster Susan Timmermans

Sinds de 2020 editie overgekomen van Team SG de Overlaat en nu als loopster actief. 

Wanneer was je eerste RoParun, en wat was daar zo bijzonder aan?

Mijn eerste RoParun was in 2018. Het bijzondere was dat we een compleet schoolteam hadden samengesteld en dus met 28 collega’s een fantastisch jaar hebben beleefd. Doordat we geen ervaring hadden was het weekend, naast het hardlopen, ook afzien voor wat betreft accommodaties, verzorging, etc., maar het maakte de pret er niet minder om. Helaas heeft het RoPa-virus niet bij iedereen effect gehad dus het is ons niet gelukt om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dat is ook de reden dat ik sta te springen om deel uit te maken van team De Buitenbeentjes!

Wat is de leukste functie binnen het team?
Volgens mij zijn alle functies leuk binnen het team. Iedereen is nodig en samen ‘loop’ je de 570 kilometer naar Rotterdam. Vorige keer mocht ik als hardloper, maar kon ik door een blessure niet optimaal voorbereiden. Uiteindelijk heb ik hem geblesseerd uit moeten lopen en een lange tijd moeten herstellen. Ik wil de RoPaRun graag lopen met de juiste voorbereiding om er ook wat meer van te kunnen genieten.

Wat doe je als je niet met de RoParun bezig bent?

Als ik niet met de RoParun bezig ben ben ik thuis met mijn gezin. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters van 5 en 4. Samen ondernemen we veel en gaan we vaak in het weekend naar een museum of iets actiefs doen. Daarnaast werk ik als directeur bovenbouw op Sg. De Overlaat in Waalwijk waar ik het al vele jaren naar mijn zin heb.

Wat is de leukste RoParun stad en waarom?
De leukste stad? Eigenlijk geen idee. Ik vond het moment dat we bij de start kwamen in Parijs al zeer bijzonder. Dan gaat het eindelijk beginnen!

Wat moeten mensen absoluut van je weten

Ik ben een echte teamspeler, probeer altijd mijn steentje bij te dragen en ben dus heel blij om met dit team mee te mogen. Daarnaast ben ik de vorige RoParun vooral op doorzettingsvermogen en mindset doorgekomen. Dit keer komt daar een flinke dosis ‘fitheid en energie’ bij dus dat moet vast iets moois opleveren!