Ontmoeting met Loper / Navigator Ron Kant

Ex-loper, maar ook onze route expert 

Wanneer je eerste Roparun was, en wat was daar zo bijzonder aan?

Mijn eerste Roparun was in 2017, dat jaar zijn we met veel nieuwe mensen in een bestaand team gekomen. Ik heb toen gelopen, en lopen is een individuele sport, maar een Roparun kun je niet alleen! Het was ook een zwaar jaar met up’s en down’s, maar door een geweldig team zijn we er toch doorheen gekomen. Als je beseft waarvoor je het doet, mensen die heel ziek zijn, dan is pijn  van jezelf heel snel vergeten. Op het einde in Rotterdam wordt je getrakteerd op een geweldig onthaal, dat vergeet je niet meer.

 

Wat is de leukste functie binnen het team?

Dit is een vraag die ik niet goed kan beantwoorden. Ik heb nu 3x gelopen en nog geen andere functie binnen het team gehad. Wel denk ik dat je het als loper het gemakkelijkst hebt, omdat de rest om het lopen heen allemaal geregeld word, wij hoeven alleen maar te lopen.

Wat doe je als je niet met de Roparun bezig bent?

Ik ben getrouwd met een hele lieve vrouw en heb 3 dochters. Werk als buitendienst monteur door heel Nederland en België. Samen met mijn vrouw ga ik graag wandelen, fietsen en hardlopen. Ook een avondje op de bank en dan een film of serie kijken gaat mij goed af.

 Wat is de leukste Roparun stad en waarom?

Elke stad of dorp waar we doorheen komen en er iets georganiseerd wordt is prachtig, dat wordt met zoveel liefde en betrokkenheid gedaan dat ik onmogelijk kan zeggen welke doorkomst het mooiste is.

 Wat moeten mensen absoluut van je weten?

Opgeven is geen optie, het liefst improviseer ik zo veel mogelijk. Waar een wil is is een weg!