Nieuws van de Stichting Roparun

Het is alweer november, vroeg donker buiten, al een stukje kouder en nog iets meer dan 200 dagen tot de start van de Roparun 2020! Het is super om te zien hoe de teams hun eerste vergaderingen hebben, eerste teamacties organiseren en trainingslopen inplannen. Een goede tip met het donkere weer is om een avondrun in te plannen. Maak dat als team eens mee, zodat je weet wat je kan verwachten! 😎 

In deze nieuwsbrief meer info over de eerste teambijeenkomst, de startlocaties en meer! Nieuwsbrief gelezen? Deel de info met je team! 👌
 
TEAMBIJEENKOMST
Omdat er voor nieuwe teams een hoop komt kijken bij de voorbereiding van de Roparun hebben we er (net als vorige jaar) voor gekozen om de eerste teambijeenkomst speciaal voor nieuwe Roparunteams te maken. Er worden diverse workshops gegeven waarvoor de nieuwe teams zich kunnen registreren.

Vanwege de beperkte ruimte is het helaas niet mogelijk om ook ervaren Roparunteams uit te nodigen. De volgende bijeenkomst gaan we zo inrichten dat wel alle teams aanwezig kunnen zijn. Later ontvang je nog een uitnodiging voor deze bijeenkomst maar zet de datum alvast in je agenda: 
Zaterdag 8 februari 2020 
De Doelen, Rotterdam
 
STARTLOCATIES 2020
FRANKRIJK 
Er zijn belangrijke ontwikkelingen gaande rondom de startlocatie van Parijs. Het terrein waar Roparun al 23 jaar gebruik van mag maken zal dit jaar verbouwd gaan worden in verband met de Olympische Spelen die 2024 gaan plaatsvinden in Parijs. Onze organisatie heeft bericht gekregen dat we helaas dit jaar al geen gebruik meer kunnen maken van het terrein.
 
Nog geen nieuwe locatie
Alle zeilen worden bijgezet om zo snel mogelijk een nieuwe startlocatie te vinden in de regio Parijs. Gezien de benodigde omvang blijkt dit zeker een uitdaging. Helaas kunnen we op dit moment nu nog geen nieuwe locatie melden. 

Gevolgen voor de route
We verwachten dat een nieuwe locatie ook gevolgen heeft voor het eerste deel van de route. Denk bijvoorbeeld wanneer het startpunt van de route tientallen kilometers ten oosten of westen van de huidige locatie ligt. Je kunt je vast voorstellen dat dit effect heeft op het verloop van de route. We doen ons best om dit te beperken tot het eerste gedeelte van de route en vervolgens de route en doorkomst(tijden) zoveel mogelijk ongewijzigd te laten.

Meer informatie
De planning was om eind november een eerste versie van de route te publiceren, maar door deze belangrijke ontwikkeling is dat niet meer haalbaar. We hopen op jullie begrip hiervoor. Zodra er enige zekerheid is over de startlocatie, zullen wij jullie daar over informeren.
 
DUITSLAND
 
Zoals bij jullie bekend, gaat dit jaar de startlocatie in Duitsland verplaatsen van Hamburg richting Bremen. Door dichterbij de Nederlandse grens te starten, kunnen we een stuk van de route door Noord-Nederland laten lopen. We hopen dat hiermee meer publiek langs het eerste deel van de route te trekken en daardoor meer bekendheid voor Roparun te krijgen in het noorden van Nederland.
 
Startlocatie
De startlocatie van Duitsland is uiteindelijk gevonden in een voorstad van Bremen. Het evenemententerrein van Weser-Ems-Hallen Oldenburg zal op 30 mei 2020 ter beschikking worden gesteld aan Roparun! De organisatie is erg blij met deze locatie en er wordt op dit moment al gepuzzeld aan de indeling van het startterrein. Meer informatie over hoeveel teams er kunnen blijven overnachten etc. volgt zo snel mogelijk.

Route en steunpunt
Met de bevestiging van de nieuwe startlocatie is ons routeteam direct aan het doorrekenen geslagen. Dat betekent puzzelen met Google Maps en vervolgens (op de motor) kilometers afrijden om de geschiktheid te controleren. Doelstelling is om de route in ieder geval door de stad Groningen te laten lopen. Ook willen we graag de provincie Friesland aandoen, om vervolgens weer richting Sleen te gaan om daar de bestaande route op te pakken. Gebruik blijven maken van het steunpunt in Kluse blijkt hierbij helaas niet meer haalbaar, omdat dit nu ‘te vroeg’ op de route ligt. We gaan dus op zoek naar een nieuwe locatie voor het steunpunt. 

Meer informatie
De planning was om eind november een eerste versie van de route te publiceren, maar doordat er nog grote stukken missen zal dit uitgesteld moeten worden. Een beslissing om een bepaalde plaats bijvoorbeeld wel of niet aan te kunnen doen kan tientallen kilometers verschil maken in de route voor of na deze plaats. Op dit moment zijn er nog zoveel opties en onzekerheden, dat het onmogelijk is om nu al een totaalplaatje te schetsen. We hopen op jullie begrip hiervoor. Zodra er zicht is op een publicatiedatum, zullen wij jullie daar over informeren.