Ontmoeting met fietster Monique aan den Boom

Buiten een uitstap als navigator is Monique altijd als fietsende begeleider van de lopers een vaste waarde in het team. Zij gaat dit jaar voor de vijfde keer met het team mee, tevens achter de schermen een steeds sterker wordende kracht.

Mijn eerste Roparun was in 2016.  Ik had werkelijk geen flauw idee waar ik aan begon. Ik was nieuw op Curio Prinsentuin Andel en hoorde daar dat elk jaar een groep collega’s aangevuld met vrienden meedeed aan de Roparun.  Dat leek me ook wel wat. 

Ik had niet gedacht dat je in een korte tijd, zo’n hecht team kan worden. En wat kom je onderweg veel lieve mensen tegen die allemaal hun steentje bijdragen voor het goede doel. 

De leukste functie binnen het team is ongetwijfeld fietser. Je maakt echt alles mee onderweg. Dat zorgt voor een zeer intense ervaring. En het is fijn  om de lopers te ondersteunen om zo samen de eindstreep in Rotterdam te halen.

Als ik niet met de Roparun bezig ben, werk ik op Curio Prinsentuin Andel, zit ik met mijn neus in de boeken of ben ik lekker buiten in de tuin. Je kan me ook tegenkomen in het theater, bij een concert, op de tennisbaan of op mijn fiets ergens op een dijk in de mooie Betuwe.

Zutphen vind ik met stip de leukste Roparun stad. Je bent dan al een flink eind onderweg, de vermoeidheid slaat wat toe, maar als je de theelichtjes richting Zutphen ziet, de muziek onderweg ervaart en het feestje in Zutphen meemaakt, dan kun je er weer tegenaan!

Maar ik ben dit jaar ook  erg benieuwd naar de stad Groningen en de route door Friesland.

 

Verder vind ik het erg fijn om met een enthousiaste club mensen iets goeds te doen voor een ander die het hard nodig heeft.