Ontmoeting met Ex-loper en nu Navigator - Chauffeur Eric Schipper

Ex-loper, maar ook onze route expert 

Wanneer je eerste Roparun was, en wat was daar zo bijzonder aan?

In 2011 als loper vanuit Parijs met het toenmalige team 125 van Vopak. Vopak was de hoofdsponsor van de atletiekvereniging AV Pallas ’93 waar ik toen trainde. Het Vopak-team zocht via mijn vereniging een ervaren lange afstandsloper en toen heb ik mij aangemeld. De eerste keer is toch altijd spannend. Nieuwe mensen. Hoe gaat dat in zo’n team. Houd ik dat vol? De uitdaging! Ik ben toen geweldig opgevangen als nieuweling in het team. Ik kende letterlijk niemand. Teambuilding in een snelkookpan. Je gaat met elkaar door diepe dalen en deelt euforie. Ik vond het geweldig. Die saamhorigheid. Kameraadschap. 2012 en 2013 volgden als vanzelf. Daarna werd het team helaas opgeheven. Ik was behept met het Roparun-virus en elk jaar bleef het kriebelden. Vorig jaar zag ik dat De Buitenbeentjes een chauffeur/navigator zochten. Omdat ik de kriebel niet meer kon weerstaan heb ik mij aangemeld. Geweldig team, waar ik mij als buitenbeentje uit de Randstad ontzettend in thuis ben gaan voelen. Ik vind het dan ook een eer dat ik weer de gelegenheid krijg om mee te doen.

 

Wat was de leukste functie binnen het team?

Ik ben chauffeur/navigator. Lopen gaat helaas voor mij niet meer, maar ik voel mij er heel goed bij dat ik op deze wijze mijn bijdrage kan leveren. Mijn ervaring van eerdere runs komt goed van pas. Ik vind het leuk om ten dienste te staan van het team en voor het gezamenlijke doel. Je maakt als chauffeur/navigator alles van dichtbij mee. Je zit als het ware bovenop het nieuws en de route.

 

Wat doe je als je niet met de Roparun bezig bent?

Ik ben sinds maart 2018 met prepensioen en sindsdien leef ik mij in mijn vele vrije tijd uit als duikinstructeur. Vanaf begin november ben ik op Sint Maarten in het Caraïbisch gebied. Ik geef hier les en gids ik toeristen. Ik ben nog te jong en te fit om achter de geraniums te zitten. Half mei kom ik weer terug naar Nederland. Mooi op tijd voor Roparun-editie 2020.

 

Wat is de leukste Roparun stad? 

Op de route Parijs-Rotterdam vond ik dat Woensdrecht. Geweldig wat een feest die bewoners er van maken in de nacht. Dat is echt een geweldige oppepper voor de deelnemers. Op de route Hamburg (nu dus Bremen)-Rotterdam vond ik Almelo heel leuk. Ook omdat je daar met de auto door de stad mocht en dan ervaar je als chauffeur/navigator ook dat feestgedruis. Mooie ervaring.

 

Wat moeten mensen absoluut van je weten?

Eigenlijk niets. Ik opereer graag op de achtergrond. Ik houd van mensen dat wel!